HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Съдът отхвърли жалбата на Тръмп срещу спирането на антимиграционния указ

Федералният апелативен съд в САЩ отхвърли искането на Министерството на правосъдието за незабавно възстановяване на антимиграционния указ на президента на Доналд Тръмп.

Ограничението беше наложено от Федералния съд в Сиатъл в петък. Съдия Джеймс Робард спря разпоредбата, според която граждани от седем страни с преобладаващо мюсюлманско население не могат да влизат в САЩ в продължение на 90 дни.

Съдебната заповед е валидна за цялата страна.

По-рано същото направи и съда във Вашингтон, чийто прокурор обяви указа на президента Доналд Тръмп за противоконституционен.

Именно това разпореждане на държавния глава предизивка масови протести в цялата страна през последните дни. Завихрилият се скандал доведе и до оттеглянето на главния прокурор Сали Йейтс и шефа на Службата за митнически и граничен контрол Даниел Рагсдейл. Те бяха свалени от постовете си заради отказ да окажат подкрепа на антимиграционната наредба на Тръмп.

А часове преди да стане ясно съдебното решение, в интервю за телевизия „Фокс”, тръмп отново защити позицията си за сближаване с Русия.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *