Съдът потвърди решението на ОИК Сандански за избора на кмет на Дамяница

Административен съд – Благоевград отхвърли като неоснователни жалбите на ВангелВълков и Христо Паралинов– и двама кандидати за кмет на кметство село Дамяница, община Сандански. Те обжалваха решението на ОИК Сандански, с което е обявен за кмет на кметство Дамяница Атанас Ангелов. 

С решение от 15.11.2019 годинаАдминистративен съд – Благоевград потвърждава Решение № 205-МИ/28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия – Сандански, с което е обявен за избран за Кмет на кметство Дамяница, община Сандански Атанас Ангелов.

В мотивите на решението се сочи, чеизборите в Дамяницаса протекли в спокойна обстановка, видно от протоколите на двете секционни комисии: между членовете на комисиите не са възникнали спорове при отчитане на резултатите, няма подписали ги с особено мнение членове на СИК, както и няма данни за възникнали спорове по отношение действителността или недействителността на някой глас. В хода на производството по оспорване истинността на протоколите на СИК № 014000042 и СИК № 014000043 в село Дамяница, както и истинността на протокола на ОИК Сандански не се представиха каквито и да било доказателства за неправилно отчитане действителността на подадените бюлетини за избор на кмет на кметство Дамяница.Поради което съдът не допусна повторно преброяване на бюлетините. Няма и разминаване в общия брой на недействителните бюлетини, отчетен в протокола на ОИК Санданскипо оспореното решение, както сочат жалбоподателите.

Решението може да се обжалва в седемдневен срок пред Върховния административен съд.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *