Съдът решава днес дали да остави Ветко Арабаджиев в ареста

Специализираният наказателен съд ще гледа днес мярката на бизнесмена Ветко Арабаджиев, който беше екстрадиран от Испания късно снощи. Той е обвинен като лидер на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Бизнесменът и съпругата му Маринела бяха арестувани в началото на март в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест. В края на август 2018г. в София беше задържан и синът им Вълчо. Българският съд запорира тяхното имущество, а заповеди за запор бяха издадени и за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела в различни трезори, дялове в 7 търговски дружества и имоти в няколко населени места. 

Маринела Арабаджиева обаче все още не е вкстрадирана. Причината е, че испанският съд все още не е взел решение и е поискал допълнителна информация за нея от българските власти. Синът им Вълчо, който също е обвинен, прекара 7 месеца в ареста, след което, съвсем наскоро, беше пуснат под гаранция от половин милион лева.  

Делото срещу Арабаджиеви се състои в 208 тома. Според прокуратурата обаче нито една мярка, различна от задържане под стража, не би могла да предотврати Ветко да не се укрие или да извърши друго престъпление. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *