Съдът реши: Кольо Илиев остава с парична гаранция от 10 000 лева

Окръжният съд в Кюстендил в троен състав младши съдия Симона Навущанова,   Йоланда Цекова и Росица Савова потвърди мярката – парична гаранция за управителя на Феникс Ресур –Дупница -67 годишният Кольо Илиев. По –рано мярката взеха от Районен съд – Дупница .  Паричната гаранция трябва да бъде внесена от днес в срок до 10 дни.

С 30 минутно закъснение  дупничанинът Кольо Илиев  се яви в Окръжния съд в Кюстендил по делото за преразглеждане на взетата от РС – Дупница парична гаранция от 10 000 лева.   Причината бе задръстване по пътя след  катастрофирал ТИР на Бинека.

67-годишният Кольо Илиев е привлечен като обвиняем по досъдебно производство, за това че от неустановена дата до 5 февруари тази година, в землището на град Дупница е управлявал отпадъци от разнородни материали, с неустановен към момента вид и произход, не по установения ред и с това е създадена опасност за живота и здравето на другиго или са причинени немаловажни вреди на околната среда – престъпление по член 353 б, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Процесът започна след протест на държавното обвинение, което поиска отмяна на определението и взимане на мярка задържане под стража. В същото време адвокатът на Кольо Илиев настоя за отмяна изобщо на мярката парична гаранция или взимане на най-леката – подписка.

„Моля да отмените паричната гаранция, аз не съм милионер и тази сума е непосилна за мен.  Или поне да ме освободите с мярка подписка”, това поиска от съда управителят на Феникс Ресурс  Дупница. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство по член 353 б от Наказателния кодекс за управление на отпадъци по ненадлежния ред.  За това престъпление законодателят предвижда до 5 години лишаване от свобода и и глоба до 30 000 лева. 

Съдебното определение е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *