Удължават престоя в Бобовдолския затвор на кюстендилец, налетял на полицай

Районният съд в Кюстендил удължи престоя на жител на село Слокощица в Бобовдолския затвор. Недялко Балев получи наказание “лишаване от свобода” за срок от 10 месеца за лека телесна повреда на полицейски служител. Магистратите одобриха споразумението, сключено между прокуратурата и защитата на подсъдимия. Балев и към момента е в затвора в Бобов дол, като изтърпява наказание, наложено за престъпление, извършено през 2017 година.
29-годишният мъж се призна за виновен в това, че на 08.12.2018 г. в кафе “Иридум” в центъра на Кюстендил се е заканил на младши автоконтрольор в сектор “Пътна полиция” към ОДМВР – Кюстендил при изпълнение на служебните му задължения. Кюстендилецът заявил: “Теб само те чакам да свалиш униформата и ще те запаля жив”. Отправената закана е считана за престъпление по чл. 144 от НК. За това престъпление, подсъдимият ще изтърпи наказание “лишаване от свобода” за срок от 10 месеца.
Недялко се призна за виновен и в това, че на същия ден и място е причинил на полицейски орган – младши автоконтрольор към “Пътна полиция”, лека телесна повреда – кръвонасядане и охлузване по кожата в областта на дясната лакътна става, като е причинил болка и страдания, без разстройство на здравето, поради което подсъдимият ще изтърпи наказание “лишаване от свобода” за срок от 9 месеца.
Съдът наложи на подсъдимия най-тежкото между двете наказания, а именно “лишаване от свобода” за срок от 10 месеца, което да изтърпи при първоначален режим на изтърпяване общ.
Подсъдимият ще плати и разноските по делото, които са в размер на 1015, 40 лв.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *