Съдят крадец, задигнал кутия с дарения от партера на общината

Крадец, задигнал кутия за дарения от партера на община Благоевград, застава на подсъдимата скамейка. Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 36-годишния Н.К.

През февруари 2021 г. в Благоевград била организирана кампания за събиране на парични средства за болен мъж, който имал тумор на бедрената става и му предстояла операция във Франция. На семейството му били необходими парични средства в размер на 30 000 лева за заплащане, с която те не разполагали. По инициатива на близки и приятели на болния мъж на различни места в града били поставени кутии за дарение. Една такава, след предварително разрешение, била разположена върху маса на партерния етаж в сградата на община Благоевград.

Около 11,00 ч. на 23.02.2021 г. обвиняемият Н.К. влязъл в сградата на общината. Видял поставената кутия за дарения и я взел. Носейки я под мишницата си, напуснал. Впоследствие извадил от нея събраните средства в размер на 80 лева, а кутията изхвърлил в контейнер за боклук. В хода на разследването на случая извършителят на кражбата бил установен и задържан. 36-годишният Н.К. е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1 от НК, при условието на повторност. Предстои делото да продължи в съда. Спрямо него има влязла в сила осъдителна условна присъда за друго такова престъпление, която предстои да бъде активирана.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *