Съдят руснак, засякал с колата си „Фолксваген” при полигона, на кръстовище в Благоевград причакал шофьора и го потрошил с палка

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу руския гражданин Евгени Корольов за хулиганство – престъпление по чл. 325, ал. 1 НК.

Около 11 ч. на 13.02.2019 г. той управлявал лек автомобил „Форд“ по главен път Е-79 от Банско в посока Благоевград. Водачът се движел плътно зад друг лек автомобил „Фолксваген“, без да спазва дистанция. В един момент преди полигона Е. Корольов предприел рисково изпреварване на  колата пред него въпреки пътната маркировка, забраняваща тази маневра, като с действията си рискувал да предизвика ПТП.

Въпросното обстоятелство провокирало водача на другия автомобил Николай Кушлев да подаде звуков сигнал с клаксона. Това предизвикало гневна реакция от страна на Е. Корольов, който започнал да ръкомаха и показал обиден жест на другия шофьор. След това започнал да засича лекия автомобил, като не му позволявал да го изпревари, включително позиционирал автомобила си на средата на пътното платно и задействал спирачната система. Поведението му застрашавало и останалите участници в движението, като другите водачи изразявали възмущението си от действията на обвиняемия – ръкомахали и подавали звукови сигнали с клаксони.

Двата автомобила продължили да се движат в непосредствена близост и след влизане в Благоевград. Преди кръговото на ул. „14-ти полк“ Е. Корольов изпреварил управлявания от Н. Кушлев автомобил и въпреки интензивното движение спрял странично на пътното платно. По този начин му препречил пътя и го принудил да спре. За да не възникне пътнотранспортно произшествие, Н. Кушлев преустановил движението. Обвиняемият излязъл от колата си, нарекъл другия водач „боклук“, извадил от ръкава на якето си черна, метална, разтегателна палка и нанесъл множество удари с нея по главата, тялото и крайниците на Н. Кушлев. Пострадалият не отвърнал на нанесените удари, а единствено се опитвал да се предпази и да отнеме палката. Заедно с майка си успели да я издърпат от ръцете на обвиняемия, който веднага се качил в автомобила си и напуснал местопроизшествието.

В този момент на пострадалия му прилошало, вследствие на което той паднал на капака на колата. Бил подаден сигнал за инцидента, а Н. Кушлев е транспортиран до Спешен център. В резултат на нанесените удари той получил травматични увреждания – мозъчно сътресение, разкъсно-контузна рана в областта на главата, оток и кръвонасядане на лявата мишница, както и охлузване по предната повърхност на дясната подбедрица. Пострадалият бил настанен в хирургическото отделение на МБАЛ – Благоевград, където останал три дни за лечение.

Предстои разглеждане на делото срещу 44-годишния Е. Корольов в съда, който има предходни осъждания, съобщиха от прокуратурата.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Куроедов

    За такива селски диваци законът трябва да е безпощаден ! Като е руснак вземи му паспорта и айде у Сибир , да се прави на маж …..боклука му с боклук …

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *