Създават мобилни екипи за ваксинацията в домовете за възрастни хора в София

Четири мобилни екипа за поставяне на ваксини на настанените в домовете за възрастни хора сформира Столичната община, съобщават от общинския пресцентър.

Екипите ще се състоят от лекар и медицинска сестра от общинските болници, а логистиката ще се извършва от представители на дирекция “Аварийна помощ и превенция”. Задачата им е да участват във Втората фаза на поставянето на ваксини, когато ще бъдат имунизирани всички желаещи от столичните домове за възрастни хора. Това е решено на днешното заседание на Столичния оперативен щаб по предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова, информират от общината.

По решения на щаба във втората фаза ще бъдат включени поетапно и всички желаещи, които работят в образователни институции – освен учителите и непедагогическият персонал и медицинските сестри от училищата, детските градини и детските ясли.

От вчера са възобновени учебните занимания на учениците от 1 до 4 клас в столичните училища. По искане на родителите се дава възможност и за продължаване на обучението в електронна среда, припомнят от общината.

По време на заседанието кметът на София Йорданка Фандъкова е посочила, че мерките към момента дават резултат и засиленият контрол трябва да продължи, за да се запази тенденцията на по-малък брой заболели. През днешния ден хоспитализираните лица в столицата са 1184, като 215 от тях са в интензивни отделения. През последните две седмици екипите на СДВР са проверили 4169 карантинирани лица за спазване на мерките, проверени са и търговски обекти. Съставените актове са 147.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *