Съкратената зам. директорка на VІІ СУ Ж. Милкова започна работа като учител по френски в СУИЧЕ

Съкратената зам. директорка по учебната дейност на благоевградското VІІ СУ Желязка Милкова започна работа в Средното училище с изучаване на чужди езици. Тя е назначена от няколко дни и преподава по френски език в 5, 6 и 7 клас.

Вчера репортер на в.„Струма” засече Ж. Милкова в коридора на СУИЧЕ по време на междучасие. „Чувствам се много добре. Определено учителската работа е по-спокойна от тази на заместник-директор”, каза Ж. Милкова, която е с 27 г. професионален стаж, 21 г. от които като зам. директор. Тя допълни, че още не се е видяла с всички колеги от СУИЧЕ, но познава почти целия колектив и няма проблеми с адаптацията.

„Как са учениците ми, слушат ли? Казаха ми, че са във възторг от Вас”, обърна се към новата си колежка класната на 6 „а” Любима Делиова и двете си поговориха в коридора, след което влязоха за поредния си час.

Както „Струма” писа, шефката на VІІ СУ д-р Лилия Стоянова сътвори истински прецедент в образованието, като в началото на месец август съкрати накуп 4-ма учители. С мотив съкращаване на щата бяха прекратени трудовите правоотношения на учителката по френски език и дългогодишен заместник-директор по учебната дейност Желязка Милкова, историчката Катя Тороманова, преподавателката по английски език Татяна Бучинска и началния учител целодневно обучение Цветелина Димитрова. Тогава директорката разясни, че съкращенията се налагат заради нереализираната паралелка с профил „Хуманитарен“ с прием след 8 клас и намаляването на групите за ЦДО /целодневно обучение/ от 19 на 17. Л. Стоянова подчерта, че решението за съкращенията не го е взела тя, а комисии от учители, извършили подбора. К. Томоранова и Ж. Милкова пък твърдяха, че става въпрос за разчистване на сметки.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Само питам...

    А кой и кога най-сетне ще разкара “д-р” по не знам какво си, несменяем директор, Лила?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *