HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Съкращения тресат болницата в Дупница, ново щатно разписание „реже” немедицинския персонал

Прокуристът на общинската болница в Дупница Мария Иванова и зам. управителят д-р Йордан Никулчин преработват изцяло щатното разписание на здравното заведение. Целта е да се намали броят на работещите в болницата, които не са свързани пряко с лечението на пациентите. Ето какво заяви прокуристът М. Иванова по повод стартиралите съкращения:

“В момента освобождаваме от работа работещи пенсионери. Изработваме ново щатно разписание, с което да се оптимизира броят на работещите в болницата. Има много излишни щатове, като работещите на регистратура например. В двете сгради на болницата нощно време има две служителки. Ще остане само една, която ще върши работата и в другата сграда. На 3 март всички завеждащи отделения бяха извикани на съвещание. Те трябва да решат кои хора от техните отделения да бъдат съкратени. Където има възможност, ще съкратим персонала, но само немедицинския”, заяви М. Иванова.

В момента в болницата работи 280-членен екип. Подготвят се клиничните пътеки, които здравното заведение ще представи в РЗОК за подписване на годишен договор с касата.

Бившият управител доц. Д. Недин се оплака от зачестилите проверки от РЗОК – Кюстендил. Ето какво заяви той:

“След като не беше избран за управител на болницата контрольорът от РЗОК Димитър Стоилов, зачестиха проверките от касата. Контрольори се хващат за пропусната запетайка при попълването на документацията и ни налагат глоби. Никой не гледа дали пациентът е излекуван, а се занимават с точки и запетайки, ръководството ще обжалва наложените глоби”, заяви доц. Д. Недин.

Председателят на ОбС – Дупница Емил Гущеров наскоро заяви, че болницата се отлепва от дъното и има шансове да продължи да работи и да не стига до затварянето й.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *