Топ теми

Съпругата на благоевградския футболист Светослав Дяков – Марияна: С отборна игра преодоляваме трудностите в семейния живот

Всеки фен знае, че футболът е отборна игра, а действията на всеки един футболист са от значение за представянето на целия отбор. Знае го и Марияна Дякова, защото точно с отборна игра се преодоляват трудностите в личния й отбор със Светослав Дяков. А за 11 години съвместен живот такива със сигурност не са липсвали. Но преди да навлезем в това поле на тази игра, ще върнем топката назад, за да разберем, че атаката е най-силната страна на Светослав в живота – нищо че на футболния терен позицията му е по-дефанзивна. Доказателството: ако той не беше атакувал Марияна така настоятелно, то може би никога нямаше да достигне и до точно попадение. Ето и за какво става дума. Свети (както тя го нарича), забелязва Марияна в кино в Благоевград. Веднага предприема и действия, като ползва социалните мрежи, за да си проправи път до нея. По онова време Марияна въобще не си е представяла да бъде с футболист. Това е и причината доста да поизмъчи Светослав, преди да се съгласи на първа среща. Лошото е, че Светослав Дяков получава жълт картон, защото тази първа среща не минава според нейните очаквания. “Но реших да му дам шанс и да не избързвам с втория жълт”. Месец по-късно двамата заживяват заедно.

Изграждането на здраво и щастливо семейство винаги е било цел за Марияна. Може би това е и причината винаги, когато се налага, да бъде “мъжко момиче”. Самата тя израства в Разлог – град, за който смята, че “традициите са част от ежедневието на хората”. Затова и се стреми да ги пренесе в семейството си, като възпитава у двете си деца Виктор и Деа ценности, благодарение на които да растат като добри хора. Днес Марияна се шегува, че е в дълго майчинство, защото се е посветила на децата и техните нужди. Използва времето, в което те са на училище или на детска градина, за всичко, което не е успяла да свърши. И задължително отделя време за спорт. “Това си е моето време, в което съм просто Мери, а не съпругата и майката”, разкрива Марияна пред lifestyle.bg. Но Марияна не е от хората, които биха се лишили от храна – хапва толкова, колкото и ще изразходи като енергия. Формата си поддържа с много разходки, които съчетава с Kangoo Jumps и XBody. Казва, че се харесва в кожата си. Да бъде слаба не й е фикс идея, а спортът е за здраве.

Какво обичате да правите двамата със Светослав в свободното си време?

В кратките моменти, когато сме само двамата, предимно гледаме български филми. Фенове сме. А когато сме с децата и имаме свободно време, обичаме да пътуваме. Зареждаме се с всякакви настолни игри. И двамата сме на мнение, че докато имаме възможност, ще сме навсякъде с тях. От всички места, на които сме били, Бали е мястото, което ни докосна най-силно. Спокойствието и хармонията, които излъчват хората там, са силно зареждащи. Определено някой ден ще се върнем. Но заради пандемията последната година пътуванията ни са предимно в България. Преоткриваме я и се убеждаваме за пореден път колко е красива.

Какво не знаят хората за него?

Тези, които го познават, знаят, че винаги е премерен в думите и действия си. Не допуска много хора до себе си, предпочита приятелите от детството и тяхната компания.

А кое негово качество харесвате най-много?

– Изключително честен човек е. За Свети думата тежи повече от всеки подпис, който слага под договорите си. Що се отнася до поста “баща” – отговорен и всеотдаен е. Играе си с децата в продължение на часове.

Имаше години, в които беше на върха на кариерата си. „Лудогорец” участваше в Шампионската лига, а националният отбор правеше силни мачове. Беше с капитанската лента на ръката и в двата отбора… Но въпреки това се прибираше у дома, затваряше вратата зад гърба си и беше Свети – съпругът Свети, бащата Свети. Не се възгордя и винаги показва, че аз и децата сме на първо място!

Какво дава и какво взема спортът от отношенията ви?

На мнение съм, че спортът колкото ни взема, толкова ни и дава. “Краде” от времето за семейството – не сме с тях и до тях в щастливи и в тъжни моменти. Често се случва на празници да сме далеч от близките, защото Светослав има мач, а разстоянието си е пречка. Взема много от личното ни време, защото живеем в Разград и грижата за децата е разпределена само между нас двамата. Не помня кога последно сме ходили на кино или сме излизали вечер. Но спортът ни дава финансова сигурност, с която до голяма степен сме спокойни за бъдещето на децата. Можем да им осигурим добро образование без притеснение. Благодарение на футбола успяхме да се докоснем и до едни от най-красивите кътчета на света. Това, че от 10 години живеем в Разград сами, ни научи за разчитаме само и единствено на себе си и ни сближи още повече.

Кой беше най-трудният момент за Светослав, в който сте го подкрепили?

Най-трудният момент беше една изпусната дузпа в мач от Лига Европа срещу „Лацио” в Рим. Малко след нея последва и червен картон. Тогава почти не говорехме, беше изключително тежко – както за него, така и за мен. В този период мисля, че той прие, че е виновен повече, отколкото всъщност беше.

Интересувате ли се от футбол и гледате ли заедно мачове с него?

Гледам мачове предимно от Лигата, но съм запозната и с останалите първенства.

А как се чувствате, докато той играе?

– Горда! Свети притежава човешки качества, които са вече изчезващ вид, а като спортист… излиза със сърце на терена, оставя душата си в мача. За него футболът не е просто професия, той е начин на живот.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *