Съпругата на депутата д-р Ив. Ибришимов върти бизнес със сина на убития турски бизнесмен Капаноглу, БСП активисти управляват санаториума на фамилията в Сапарева баня

В прелюбопитно съдружие е влязла съпругата на депутата от БСП в Кюстендилска област д-р Иван Ибришимов – д-р Илияна Георгиева Велкова. Името й фигурира в Търговския регистър като съсобственик на фирма „Деил Мода“ ЕООД заедно с Дениз Явуз Капаноглу, единият от двамата синове на зверски убития през 2006 г. турски бизнесмен Явуз Капаноглу. 56-годишният турчин, който бе собственик и на балнеосанаториума в Сапарева баня, бе намерен убит, с ножица в гърлото, в почивна станция „Галатея 2002“ край Долна баня, на 30 км от София, а тялото му било овързано с тиксо.

Дениз Явуз Капаноглу е член на управителния съвет на санаториума в Сапарева баня и в много фирми на майка си. В „Деил Мода“ ЕООД с д-р Велкова са съуправители, като са си поделили поравно вноските по уставния капитал от 5000 лв. Фирмата е регистрирана в София още през 2015 г., но за любопитното бизнес съдружие в Дупница се разшумя едва сега, покрай поредното влизането в парламента на д-р Иван Ибришимов и най-вече заради масираното присъствие на кадри на БСП от общината в санаториума в Сапарева баня, чийто собственик е съпругата на убития бизнесмен Искра Капаноглу.

Любопитството бе привлечено още с назначението на общинския председател на БСП в Дупница и областен лидер на левицата Станислав Павлов като управител на санаториума, и на бившия кмет на Джерман Борислав Тасков за домакин. В рехабилитационното лечебно заведение работят и две млади жени от младежката организация на БСП в Дупница.

Явно т.нар. „топла връзка“ минава през фамилията на д-р Ибришимов. Дениз Капаноглу и депутатската съпруга д-р Илияна Велкова имат и магазин за детски дрехи в центъра на Дупница. Д-р Илияна Велкова и д-р Иван Ибришимов притежават и собствен зъболекарски кабинет на пъпа на Дупница. В момента депутатът не работи там заради ангажиментите си в парламента. При управлението на кмета Атанас Янев той купи за 70 000 лв. и вилата на община Дупница, преди това екскметът Първан Дангов му я бе дал под наем. Вила „Чучулига“ е съсобственост и на бизнесмена и политик Вергил Кацов, който заплати част от основния ремонт на сградата. В момента вилата работи, но депутатът Ибришимов вече е прехвърлил своя дял на В. Кацов, с когото са кумова рода.

ИЛИЯН ПЕТРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *