Съпругата на Джордж Клуни адвокат по шумно дело в Германия

В Германия започна шумно съдебно дело срещу германска гражданка, присъединила се към терористите от Ислямска държава и причинила смъртта на 5-годишно момиченце, пише АФП. Адвокат на майката на детето е съпругата на холивудската звезда Джордж Клуни – базираната в Лондон адвокатка Амал Клуни.

Според обвинението, 27-годишната Дженифър В. оставила 5-годишно момиченце да умре от жажда. То било от етническата група язиди, пленени като роби от Ислямска държава. Дженифър В. признала вината си пред агент на ФБР под прикритие, като не подозирала, че я записват.

Съпругът на обвинената купил майката на момиченцето и самото него като роби, докато град Мосул в Ирак се намирал под управлението на ИДИЛ. За наказание мъжът вързал момичето пред къщата. Дженифър В. не направила нищо, за да помогне на детето, което починало от горещината.

Делото започва в съд в Мюнхен, който гледа случаи, свързани с националната сигурност и обвинения в тероризъм. Ако бъде призната за виновна, Дженифър В., която също е майка на малко дете, е заплашена от доживотен затвор.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *