Съпругата на зам. губернатора на Кюстендил Р. Цветин назначена за главен инспектор в новата Агенция за качество на социалните услуги

Съпругата на зам. областния управител на Кюстендилска област Райчо Цветин – Емилия Халилова, спечели конкурс за главен инспектор за Югозападна България в новосформираната Агенция за качество на социалните услуги, която е базирана в София. Вчера беше първият работен ден на  Емилия Халилова на новото й поприще.

Емилия Халилова е завършила ЮЗУ – Благоевград, специалност “Социални дейности”, и магистратура по същата специалност, и от 22 г. работи по специалността.

Трудовата й кариера в областта на социалното подпомагане започва в гр. Рила. Там се запознават и със съпруга й Райчо Цветин, който по това време е шеф на Агенцията за социално подпомагане. През 2006 г. Емилия Халилова започва работа като експерт в Агенцията за социално подпомагане в Благоевград. На 18 декември е бил последният й работен ден в Благоевград, преди да заеме новия пост в столицата.

Развълнуван от успеха на съпругата си, зам. областният управител на Кюстендилска област Райчо Цветин заяви пред “Струма”: “След 22 г. работа и отдаденост в областта на социалното подпомагане съпругата ми Емилия Халилова бе оценена и получи заслужено назначение за инспектор за Югозападна България в новата агенция. Тя се яви на конкурс, в който имаше кандидати от цяла България, и бе класирана първа.

Любопитното е, че два дни след като подаде документи за конкурса, цялото ни семейство се разболя от коронавирус, но вече сме излекувани. Потвърди се поговорката “След всяко лошо идва хубаво”, прекарахме вируса и оцеляхме, а хубавото е, че съпругата ми получи признание за дългогодишния си труд в областта на социалните грижи. Тя вече е висш държавен служител, с което се гордеем и аз, и двете ни деца”, заключи Р. Цветин.

В новата Агенция за качество на социалните услуги ще работят 79 служители. Тя е на подчинение на министъра на труда и създаването й бе регламентирано с новия Закон за социалните услуги, който е в сила от 1 юли 2020 г.  

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *