Съпругата на футболиста К. Кацимерски нае 19 дка край Благоевград за овцевъдна ферма

Баща и син наеха над 61 дка земеделска земя в землището на благоевградското село Българчево за следващите 10 г. Животновъдът Борислав Тунтев и синът му Александър, който се занимава със земеделие, си разпределиха 10 ниви и овощни градини на търгове за отдаване под наем на земеделски земи, които се проведоха вчера в община Благоевград. Общата площ на земята, наета от двамата, е 61 652 кв.м и е в местностите Бачиите, Аминица, Широг валог, Кафелджията и Чебовица. Двамата дадоха минимална надценка над одобрените с общинска наредба наемни цени и общата сума, която ще внасят на година в общинската хазна за целия имот, е 760 лв. без ДДС. Б. Тунтев обясни, че има кравеферма и над 30 години се занимава с животновъдство, а синът му работи в сферата на зърнопроизводството.

Съпругата на футболиста Костадин Кацимерски – Николина, пък спечели наддаването за 18 730 кв.м в местността Под черквата в землището на Благоевград. Конкурент в наддаването бе баща й, учителят в Благоевградската професионална гимназия Павел Църваришки. Офертата на младата дама бе за 55 лв. годишен наем без ДДС, с 2,50 лв. над тази на татко й. Той разкри, че идеята е на мястото да се направи овцевъдна ферма, а той, като човек с опит в животновъдството, ще помага на щерка си в проекта за бизнес начинание.

За 11 лв. на година Желязко Фукарски ще ползва 10 г. близо декар общинска нива в местността Марковец при с. Падеш.

На наддаването, въпреки закупените тръжни книжа и внесен депозит, не се явиха стоматологът д-р Иво Боришев и Костадин Терзийски, които бяха декларирали намерение да наемат около 3,5 дка земеделска земя в с. Дъбрава.

Четири имота, обявени на търгове от общината, останаха без кандидати да ги наемат, за тях ще се проведат повторни наддавания след седмица.

Отново на търг, но за продажба на общински терен, се разиграха 144 кв.м в с. Зелен дол. Мястото купи Иван Стоименов за 2720 лв. без ДДС, с 6 лв. над началната цена. Земята е между имота му и реката и семейството му и в момента я ползва за земеделие.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *