Съпругът на Бокова: Парите ми са декларирани

Парите ми са декларирани. Това каза в интервю за Нова телевизия българският представител в Европейската банка за възстановяване и развитие Калин Митрев. Съпругът на Ирина Бокова е обвинен в участие в схема за пране на пари.

Според него скандалът е атака срещу него и жена му. Той не отрича, че е взимал пари от Азербайджан, но те са били регламентирани, декларирани и с платени данъци.

Правителството ще проверява обвиненията към Митрев по така наречената “Азербайджанска афера”. Финансовият министър Владислав Горанов вчера поиска обяснения от представителя на България в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие. То е свързано с това как името му е замесено в схемата.

От своя страна разследващите журналисти са категорични, че става дума за пагубна практика, с която диктатури си лъскат името пред света и плащат за това.

Българското правителство обаче ще проверява кой на кого и какво е плащал. За щателна проверка, но в по-глобален план, настояват и от Партията на европейските социалисти.

„Споменава се български представител. Няма такова нещо. Аз съм бил четири години извън банката и през това време съм вършил консултантска дейност. Нещо, което върша от 1992 година насам”, заяви Митрев.

По думите му неговата експертиза е търсена заради дългогодишния му опит с големи проекти.

„Да се поставя под съмнение моята работа и моята професионална пригодност е абсурдно”, каза още той.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *