Сърбин, пласирал контрабандни цигари в Перник, влиза в български затвор

Сръбският гражданин Милан С., на 45 г., е приведен в затвора за изтърпяване на наказание по сключено между прокуратурата и защитника му споразумение за незаконно притежание и продажба на 8600 къса контрабандни цигари. Споразумението е одобрено от Пернишкия районен съд в последните дни на миналата година. 14 месеца лишаване от свобода е наказанието, което Милан С. трябва да изтърпи при първоначален строг режим.
Сърбинът се е признал за виновен, че на 4 октомври м.г. в Перник, в ползван от него лек автомобил “Ситроен Ксара”, незаконно държал акцизни стоки с обща пазарна стойност 3225 лева. Размерът на невнесения акциз е 1840,40 лева. Престъпното деяние е извършено от подсъдимия, който живее в Сърбия, в условията на повторност, след като няколко месеца преди това е бил осъден от Районен съд – Сливница за същото престъпление. Наказанието от Районен съд – Сливница е 11 месеца условно.
Милан С. освен наложеното от Пернишкия районен съд наказание трябва да изтърпи и присъдата от 11 месеца на РС – Сливница.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *