Съседите от Банско клатят зимния старт на „Пирин“ (Рз)

Зимната подготовка на „Пирин“ (Рз) предвижда 6 контролни срещи, като за момента без потвърждение е само една от тях. Всички съперници са от Югозападната Трета лига. Футболистите на отбора от Разлог планират старт срещу съседите от „Банско” на 23 януари, но очакват окончателно потвърждение от ръководството на козлите. Има проведени предварителни разговори, ала все още не е готова програмата на банскалии, които може да сменят старши треньора си Георги Галчев междувременно.

На 30 януари избраниците на наставника Христо Джоджов се изправят срещу лидера „Марек“, а 3 дни по-късно е спарингът им с „Перун“. Срещите ще бъдат на стадиони, предложени от дупничани и кресненци, заради климатичните условия по това време на годината. На 7 февруари е контролата с „Ботев“ (Ихт), а на 10 февруари в Сандански „Банско“ гостува на „Вихрен“. Проверката с „Кюстендил” на 13 февруари слага край на зимния предсезонен цикъл.

„Предвиждаме нормален брой мачове, които да изиграем. Важното е да се направи такъв цикъл на работа, който да даде възможно най-добрия резултат. Няма нужда от самоцелно провеждане на колкото се може повече срещи на принципа, че мачът е най-добрата тренировка. Това е така, но да има и все пак дозиране на натоварването. Направената програма е такава и отговаря на визията ни за това какво трябва да направи нашият отбор, за да е готов за пролетния полусезон“, коментира Хр. Джоджов.

Георги Галчев

ГЕОРГИ СТОЯНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *