Съседи си направиха градинка, “засадиха” колело за парижки шик и поляха начинанието на сбирка пред кооперацията

С импровизирана сбирка по съседски живеещите в една от кооперациите в центъра на Кюстендил отпразнуваха направата на красива градинка пред дома си. Уникалната зелена площ се намира точно до архитектурния паметник “Дервиш баня”, а кюстендилци и гостите на града могат да се наслаждават на красивото кътче, извадено сякаш от туристическа брошура.
“Идеята е на нашите съседи – известните акробати Орлин и Антоанета Киселички, които прекарват лятото в родния си Кюстендил”, казаха живеещи в четириетажната кооперация.
Освен сем. Киселички в сътворяването на градинката се включила и Зоя Цукева, както и почти всички работещи в магазините, намиращи се на партерния етаж на блока.
“Не трябва да чакаме на някой друг, за да ни е красиво. Всеки казва – общината не е направила това или онова, а не си задава въпроса “Аз какво съм направил?”, коментират гордите собственици на новата градинка в центъра на Кюстендил.
Мястото се отличава с красиво, боядисано в жълто старо колело, което придава парижки шик на зелената площ. “Дано никой да не го открадне, а и да не посегнат на цветята, които сме засадили в градината”, коментират живеещите в блока и допълват, че само за една нощ от алеите около театъра в Кюстендил “изчезнали” всички новозасадени цветя и малки храстчета.
ЖАНА ХРИСТОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *