HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Съсед разпали война! Този мъж тероризира блока, вилнее с кирки и ножове

 

Психичноболен мъж тероризира цял блок в пернишкия квартал „Изток”. Той напада своите съседи с кирки и остри предмети. От три години мъжът живее сам и не се лекува. Така хората живеят в непрекъснат страх.

В неделя е последният инцидент. Семейство Гюрови едва ли са предполагали, че ще стъпват върху вратата си. Причината – съседът им решава да я направи на трески.

Не за първи път хората се опитват да усмирят агресивния мъж. След сигнал в полицията той е отведен в психиатрия. Не е ясно обаче докога ще бъде там и това притеснява всички в блока. Най-вече семейство Гюрови, към които той има „специално” отношение.

Мъжът неведнъж е настаняван в болница и след това изписван, без да има промяна в поведението му.

От психиатрията в Перник обясниха за „Здравей, България”, че след спешното му настаняване на 4 юни в момента се овладява неговото състояние. Той е приел доброволно лечение. Мъжът е с рисково поведение. Досега многократно е настаняван в психиатрия, като последното му лечение там е било в края на 2014 г. След изписването е поет от амбулаторен психиатър за лечение. Оттам нататък връзката и проследяването на състоянието му при липса на близки се губи.

По данни на самия пациент от два месеца е прекратил приема на медикаменти. Лекарите обаче смятат, че този период е по-дълъг и на това се дължи обострянето на агресията му.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *