Състави от цялата страна танцуваха два дни под дъжда в Дупница

Феерия от красота, младост и танци завладяха за два дни Дупница по време на 13-ото издание на „Дупница Денс фест”, което се организира от хип-хоп формация „Денс машийн“ с ръководител възпитаника на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград Александър Димитров и с подкрепата на община Дупница.

Преди 35 години, през 1986 г., Александър Димитров заедно със свои приятели, които обичат танца, създават група за брейк, денс и хип-хоп танци към Младежкия дом на културата в Дупница. През годините магията на танца завладява все повече млади хора и днес групата на Сашо е една от най- големите в страната.

Във фестивала, който бе под мотото „Дъждът няма да ни спре“, пред фонтаните на пл. „Свобода“ и в Спорнта зала – Дупница магията на танца показаха талантите от спортен клуб по художествена гимнастика „Радея“ с ръководител Радмила Христова, ВС „Рила войс“ при ОУ „Неофит Рилски“ – Дупница и ВС „АртПоп“ с ръководител Таня Камбурова, а също така и домакините на събитието, момичетата и момчетата от „Денс машийн“. Магията и красотата на българските народни танци показаха талантливите танцьори от Детски танцов състав „Ресиловче“ при НЧ „Нов живот 1928“ и Представителен детско-юношески танцов ансамбъл „Рила“ с ръководител Кирил Амбарков от село Ресилово, Танцова формация „Ритми“ при НЧ „Христо Ботев 1978“ – Дупница с хореограф Радослав Новаков и Представителен фолклорен ансамбъл „Зора“ към НЧ „Зора 1858“ – Дупница с ръководител режисьор-хореографа Дилиана Диканска. Прекрасните таланти от RClub – Кюстендил с ръководител, хореограф и лицензиран инструктор Рени Цветкова, хип-хоп формация „Dance Squard“ – Перник бяха също бурно аплодирани от присъстващите на празника. Да уважат своя колега и приятел Сашо бяха дошли много състави от Благоевградска област, сред които студентите по специалност „Съвременна хореография“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ с ръководител проф. Анелия Янева, Танцов клуб „Блясък“ – Благоевград с ръководител Лидия Чимева, Балетна школа „Релеве“ – Благоевград с ръководител Олга Петрова, Мажоретен състав „Бижу“ при НЧ „Никола Вапцаров 1866“ – Благоевград, Денс клуб „Кристал“ при НЧ „Братя Миладинови 1914“ – Петрич с ръководител Марина Димова, Денс студио „Дежа вю“ с ръководител Ани Хачатрян и Десислава Терзийска – София… бяха част от присъстващите състави.

Денс фестът не мина и без брейк борби, на които показаха майсторството си групи от цяла България. На събитието присъства и националният отбор по брейк, който беше бурно аплодиран от публиката в спортната зала.

На всички участници в празника организаторът на събитието Александър Димитров връчи по една статуетка от името на община Дупница. „Скъпи приятели, благодаря ви за участието! Събрахме се на един прекрасен празник, след една голяма Ковид пандемия. Тези два дни валеше дъжд, но той не ни спря да играем и да се веселим. Благодаря ви за участието! Благодаря на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев за подкрепата, на управителя на Спортна зала – Дупница Васил Панчев, както и на всички, които ни подкрепят и ни помагат!“, благодари на присъстващите и на участниците Димитров.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *