Състезание по издръжливост организира в Радомир млад спортист

Емилиано Анков от Радомир организира на спортната площадка в Първи квартал състезание по издръжливост. Той е 22-годишен, завършил е спортно училище в София и е състезател по ММА и Граплинг в клуб „Martial Animal“. Започнал е с футбол, но го увлекли силовите спортове. Тренирал и на изградената в родния му квартал площадка, където се събирали деца и юноши. Анков е сред участниците в сурвакарската група „Първи борчески квартал“.

Младият мъж решил с приятели да привлече младите хора от града да спортуват, да премерят сили и да ги амбицира да продължат в спортни клубове. Помогнали му Йордан Иванов и Пламен Пламенов. Така в събота се събрали деца, юноши и по-възрастни мъже. Организаторът разделил участниците в три категории – от 14 до 16 г., от 17 до 18 г. и над 18 – абсолютна. Осигурил наградите, а участниците показали амбиция и много хъс в изпълнение на нелеките упражнения. В журито влезли Йордан Иванов, Пламен Пламенов и Емилиано Анков.

В категория деца 14-16 г. първо място печели Илиян Славчев, втори е Венцислав Василев и трети – Роберто Михайлов. При юношите 17-18 г. на  първо място е Борислав Бойков, втори  Цанислав Цанков и трети  – Георги Костадинов. В категория Абсолютна – 14-18 г., първо място – Венцислав Василев, второ – Цанислав Цанков, трето място – Илиян Славчев. Най малкият участник е Роберто Михайлов, на 14години.

„Състезанието по силова издръжливост завърши успешно. Щастлив съм, че с екипа ми помогнахме на младите деца в Радомир да усетят умората, издръжливостта и силата да покажат на какво са способни и да победят!“, сподели Ангелов. Той е решен много скоро да организира ново състезание, като привлече още деца и младежи. Ще се обърне за съдействие и към общината.

 КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

  

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *