Състоянието на шампиона ни по карате остава тежко

Остава тежко състоянието на европейският ни шампион по карате Тодор Събев. Той е настанен в болница без опасност за живота, след като е бил ударен в главата веднага след победата, с която завоюва европейската титла в Сърбия, съобщава Нова телевизия.
Събев е бил ударен от съперникът си след края на мача. Правителството изпрати самолет, който да го прибере у нас.
Пред Нова телевизия треньорът на националния отбор по карате Димитър Тодоранов обясни, че ударът е бил извън правилата и състезанието.
„След като Тодор Събев спечели финалната среща в отворена категория, в която килограмите нямат значение и може да се случи много лек състезател да играе с тежък, какъвто бе случая, стотни след последния гонг българинът спира да се състезава и получава нерегламентиран удар от съперника му. Разликата между двамата състезатели е около 30 килограма в полза на румънеца“, каза Тодоранов.
Президента на Българска федерация Шотокан Карате До Александър Славков показа златния медал на Събев в студиото на „Тази сутрин“. „Още не го е виждал, защото след удара той падна на тепиха.
„Тодор не очакваше удар. Беше си отслабил гарда и тогава бе ударен два пъти по брадата. След мача румънският състезател бе изгонен от състезанието“, добавя Славков.
„Ударът не изглеждаше тежък, но изтръпна левия му крак. На моменти идваше в съзнание, на моменти бе в криза. Лекарите се съмняваха за счупен прешлен. Направиха му изследвания и се оказа, че има 14 мм кръвен отток. Наложи се втори скенер и се оказа, че състоянието му е по-спокойно и го прехвърлиха в болницата в Белград. До полунощ имаше опасност за живота му“, заяви шефа на федерацията.
Тодор вече е контактен и се възстановява, добавя Славков.
“Той е на 22 години. Тази година ще навърши 23 години. От Русе е и учи право. Той е един от най-техничните играчи, твърдо момче е”, каза още Александър Славков.
Пострадалият състезател беше докаран вчера от болницата в Белград във Военномедицинската академия в София с военнотранспротния самолет „Спартан” по нареждане на премиера Бойко Борисов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *