Със спорно гласуване ОбС – Сандански пусна социолога Кънчо Стойчев да изготви ПУП за хотел в с. Зорница

Съветниците в Сандански дадоха “зелена светлина” на известния социолог Кънчо Стойчев и съпругата му Ирена да изготвят нов подробен устройствен план за строителство на нов хотел в с. Зорница. Имотът се намира на отстояние от 500 метра от имението на банкерката Цветелина Бориславова.

Любопитен е фактът, че решението на местните парламентаристи бе взето с 9 гласа “за”, 6 “се въздържаха”, а 1 бе ” против” от 16 присъствали в залата.

Съветниците Антон Цанев и Георги Георгиев гласуваха “против”. След вота Цанев поиска думата, за да се мотивира. Той отправи питане към председателя на Общинския съвет Н. Шаламандов дали решението с 9 гласа е прието, или е отхвърлено. Шаламандов отговори, че е необходимо да има 50% плюс един от присъстващите в залата, за да бъде в сила решението. Цанев пък бе категоричен, че е необходимо да има 15 гласували “за” от общия брой на общинските съветници. Той каза още:

„Лично за мен това решение е абсурдно. С 9 гласа да се приеме решение за изготвяне на ПУП – аз не помня досега такъв случай. Убеден съм, че областният управител ще го върне”.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *