Със стилно парти и специална изненада – торта декан №1, филолозите на ЮЗУ отпразнуваха преизбирането на шефа си проф. Панайотова

Със стилно парти академичният състав на Филологическия факултет на ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград отпразнува преизбирането на досегашния си ръководител проф. д-р Магдалена Костова-Панайотова за декан на основното звено.

Както „Струма“ писа, на проведеното завчера годишно отчетно-изборно събрание на факултета проф. Панайотова заслужи категоричната подкрепа на своите колеги. След проведен таен вот за нея гласуваха 55 от общо 60 човека, присъстващи на събранието, и така тя ще ръководи факултета за втори мандат от 4 години. Впечатление направи и че атмосферата в залата бе изключително позитивна и спокойна. Редица преподаватели дадоха висока оценка за работата на проф. Панайотова и подчертаха, че благодарение на нейните усилия и вложена енергия факултетът се е превърнал в пример за задружна академична общност. При обявяването на резултатите цялата зала стана на крака, аплодира своя пряк ръководител и я изненадаха с ефектен букет цветя.

Филолозите от 5-те катедри засвидетелстваха своето уважение и признателност към декана си, като се събраха на стилно парти. Сред първите, поздравили проф. Панайотова, бе настоящият зам. ректор по учебната дейност на университета, проф. д-р Антони Стоилов, който до 2015 г. също бе декан и ръководи факултета два последователни мандата – 8 години.

Специалистите по български и чужди езици, литература, етнология, балканистика бяха подготвили и специална изненада – торта с надпис декан №1. Жестът трогна проф. Панайотова и тя развълнувана сподели, че се радва да работи с всеки един от колегите си. Деканът подчерта и че както досега, в работата си ще отстоява интересите на всеки един от колегите си, а филолозите си пожелаха да са все така задружни и сплотени.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА


Проф. Панайотова бе сюрпризирана със специална торта 

Сред първите, поздравили проф. Панайотова, бе зам. ректорът проф. Антони Стоилов

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *