Със стилно тържество и коктейл учителите и учениците от Гимназията по туризъм и лека промишленост в Благоевград отбелязаха 50 г. от създаването на училището

Със стилно тържество и коктейл учителите и учениците от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост /ПГТЛП/ „Гоце Делчев“ в Благоевград отбелязаха 50 години  от създаването на училището. Честването на юбилея събра в зала „22 септември“ много бивши и настоящи учители и възпитаници на ПГТЛП, директори на училища от цялата област, родители. Празника лично уважиха и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, зам. кметът по културата и хуманитарните дейности Христина Шопова, началникът на РУО Ивайло Златанов, а министърът на образованието Красимир Вълчев изпрати поздравителен адрес.

„За мен е чест, че съм директор на едно българско училище,  минало през прохождане, тийнейджърство и достигнало една младежка възраст 50 години”, каза ръководителят на ПГТЛП Димитрина Иванова. Тя благодари на всички учители, директори, персонал, свързали живота си с училището. Директорът специално поздрави и настоящия колектив и учениците, без които училището не би съществувало. „Скъпи деца, вие сте нашата гордост. Успехите ви са повод за нашата радост. Благодаря ви, че ви има“, обърна се към всички възпитаници на гимназията директорът.

От името на колектива Д. Иванова връчи специални грамоти за изключителни заслуги в развитие на училището и професионалното образование на кмета д-р Ат. Камбитов и на началника на РУО Ивайло Златанов.

„50 години не са много, не са и малко, но истината е, че през тези години гимназията постигна много“, каза градоначалникът и подчерта, че най-важна е приемствеността. Ат. Камбитов сподели и че бивши учители няма и знае това от собствен опит, и дори и сега, като се прибирал при майка си, тя се отнасяла с него като с ученик.

В залата присъстваха и много от директорите на училището, ръководили го през различни периоди. Сред тях бе инж. Максим Беровски, който бе отличен с юбилейна грамота за цялостен принос в издигане авторитета на училището.

Малко по-рано през деня грамоти получиха и абитуриентите от настоящия юбилеен випуск на ПГТЛП. От своя страна, зрелостници подариха на колектива барелеф с лика на патрона на училището Гоце Делчев, за който директорката сподели, че ще бъде монтиран над входа на гимназията.

След тържеството бе организиран изискан коктейл, изцяло подготвен от  ученици от паралелките по готварство. Като на истински празник имаше и торта, също направена от възпитаник на ПГТЛП 

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *