Със стрелба по пернат дивеч старшията на “Места” Д. Парасков попълни запасите за купон с приятели

Със стрелба по пернат дивеч бившето орле Димитър Парасков калибрира мерника и ловното си снаряжение в първия от излетите на ловците в Хаджидимово. Настоящият старши треньор на “Места” се отчете с първите си трофеи за настоящата кампания, след като отстреля няколко птици, колкото да тества “окото” си, без да прекалява.
Доскорошният студент в ЮЗУ “Неофит Рилски” се снима за спомен с улова, който запази при подходяща температура и условия, с идеята по-късно да го сподели с приятели на отбрано място и в отбрана обстановка. През този уикенд авджията се надява да запази набраната инерция и да увеличи “неприкосновения запас”.
Парасков не скри, че се надява да има слука и при лова на едър дивеч, който започва малко по-късно през есента, за да може да добави към трапезата освен птичи деликатеси и такива от дива свиня, чийто лов е голямата му страст. За целта той подготвя и ловното си куче, като обмисля идеята да вземе и ново, след като се отказа от усилване на огневата мощ със закупуване на нова пушка за сметка на “живата сила”. Той вече е огледал евентуални “кандидати” и в момента се чуди кой да избере.
АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *