Със 7 пъдпъдъка ексшефът на „Напоителни системи“ С. Костадинов откри сезона за пернати

Със 7 пъдпъдъка бившият шеф на „Напоителни системи“ в Благоевград Санде Костадинов откри тазгодишния ловен сезон на пернати. Пилците ги отстрелял близо до селото, в което живее – Бучино, след като заедно с още двама негови колеги излезли на персонален отстрел в събота и забелязали огромно ято. „Никога в Бучино не бях виждал толкова много пъдпъдъци, сигурно това е свързано с факта, че житата още не са ожънати, докато гургулиците това лято си заминаха по-рано и вече няма помен от тях”, сподели наблюденията си Костадинов.

След като гръмнал набързо пилците, той сам се оттеглил от ловните полета, за да не се изкуши и да надскочи определената на ловец норма от 15 пъдпъдъка на ловен излет.

Щом се прибрал у дома, първата работа на Костадинов, който ловува с 45-а бучинска ловна дружинка, била да оскубе пилците, да ги изчисти от сачмите и да ги метне във фризера, за да са му подръка и готови за супа. Според категоричното му мнение, въпреки че се готви като пилешката, пъдпъдъчата чорба е много по-вкусна от кокошата, защото дивото пиле се храни само със зърно.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *