Съученици даряват кръв за блъснатата от влак абитуриентка от ПХГ – Благоевград

Блъснатата от пътнически влак миналата вечер в „Струмско” 18-годишна абитуриентка в ПХГ – Благоевград /бивша НХГ/ Гергана Гегова е в кома и на апаратна вентилация в реанимация. Момичето е с тежки политравми на вътрешни органи – бял дроб, бъбрек и далак, от вчера започна дарителска кампания за набиране на кръв за пострадалата тийнейджърка.

Над 4 часа е продължила животоспасяващата операция, извършена миналата нощ в хирургия на МБАЛ – Благоевград за овладяване на вътрешния кръвозлив от травми на гръдния кош и корем, каза началникът на хирургия д-р Димитров. Свикан е четиричленен лекарски екип начело със старши ординатора на хирургия д-р Тодоров, началника на урология д-р Узунов и двама анестезиолози – д-р Марценкова и д-р Вакашински. Пострадалата е приета в травматичен шок, с разкъсан далак и наранен бъбрек, които са отстранени, остава за интензивно лечение в реанимация, съобщиха от болницата.

Момичето, както вестник „Струма“ писа, бе пометено от ударната вълна на преминаващия международен влак София-Гърция в близост до жп спирката в кв. „Струмско“. Тийнейджърката успяла да притича и пресече пред локомотива, но от силата на завихрянето била изхвърлена на тротоара и при падането получила травмите.

Свързахме се по телефона с майката на пострадалата ученичка, тя помоли за разбиране в трудната ситуация и поясни, че за момента /вчера/ са набрали необходимото количество кръв, но който може, да се отзове с даряване през следващите дни. Тя  е в шок от нелепия инцидент, станал с детето й.

Директорът на ПХГ – Благоевград Марин Митов е уведомен за инцидента с ученичката. „Пострадалата гимназистка е от нашето училище, свързахме се с майката, сега се организираме да помогнем, ще се включим за даряване на кръв”, заяви директорът Митов.

Гергана Гегова е дванадесетокласничка в паралелка с усилено изучаване на английски език. Момичето е изявена танцьорка, била е в ДЮФА „Пиринска китка“ – Благоевград. Запознати твърдят, че е изключително трудолюбива, по време на ваканцията е работила в местно заведение като сервитьорка.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *