Съученици до 8 клас от випуск 77-78 на СУ „Отец Паисий“ в Кресна пяха и играха на традиционна годишна сбирка, специален оркестър – изненадата за срещата

Съученици до 8 клас от випуск 77-78 на средното училище „Отец Паисий“ в Кресна се събраха на традиционна годишна среща и се веселиха както никога преди. Сбирката по договорка от миналата година направили около Голяма Богородица, когато много от живеещите в чужбина се прибират у дома за семейни празненства. Причината за по-специалното настроение на срещата миналата вечер бе изненадата на двама от съучениците – Димитър Костов и Борислав Чинкаров, оркестър, специално поканен за повода. Съпругата на Димитър е народната певица Костадинка Танчева, която мнозина познават от изявите й в „Сите българи заедно“, и приятелите уредили групата й да забавлява випуска. Със сигурност най-впечатлен от изненадата остана единственият музикант, диригент и композитор сред съучениците Илиян Юручки, секретар на читалище „Н. Вапцаров“ в Благоевград, който още от гимназиалните години в музикалното училище в Котел само бил чувал за кавалджията и саксофонист Юлиян Георгиев от Перник, но на живо за първи път го чува. Репертоарът изключително на българска народна музика, без нито един кючек или чалга, се оказа пък „мехлем за слуха“ на ЮЗУ  преподавателката от катедрата по англицистика доц. Дафина Костадинова. Съучениците, които години наред са били в една класна стая, се смяха от сърце на весели закачки и спомени без давност, а молбите и топлата атмосфера успяха да накарат Илиян Юручки да вземе микрофона и да зареди допълнително атмосферата с ритъма на родопските песни.

Танците и наздравиците продължиха до малките часове на следващия ден и финализираха с договорката догодина по същото време да се срещнат на същото място.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *