HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Съученици от випуск 1958 на НХГ /бивша Солунска/ празнуваха три в едно

Съученици от випуск 1958 на НХГ ” Благоевград /бивша Солунска/ празнуваха три в едно. Вчера сутринта те се събраха в благоевградско заведение, където наред с Международния ден на жената отбелязаха и 60 години от завършването си на бившата Солунска гимназия.
“Групата ни е от 15-16 човека, понякога идват и 20. Поддържаме контакт помежду си, често се виждаме. Споделяме си проблеми, радости и спомени от любимото училище, което винаги ще носим в сърцата си”, разказаха някогашните гимназисти, запазили повече от половин век приятелството си от ученическите години. Те допълниха, че випускът им е пълен с именити лекари и инженери и за 60-та годишнина ще се съберат специално на 24 май, когато за юбилея ще дойдат и техни съученици от цялата страна и от чужбина.
Компанията отбеляза подобаващо и 8 март с приготвените за случая питка и сладки. Една от дамите – Живка Шиникова, пък преди дни бе рожденичка. По повод личния си празник тя почерпи съучениците си и си пожела да е жива, здрава и да продължава да се радва на 4-мата си внуци.
Сред дамите имаше и двама кавалери – стротелният техник Тома Миладинов и бившият учител по физическо възпитание и спорт в VII СУ Емил Крамарски, които също споделиха, че с нетърпение чакат 24 май, за да се съберат отново в двора на любимото си училище.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *