Съученици от основното училище в Брежани планираха годишните си отпуски, за да се съберат 30-г. след завършването

Съученици от випуск 1988 на училището в симитлийското с. Брежани се събраха на весело парти 30 години след завършването. Заради кръглата годишнина още преди 4 месеца определили датата, съобразявайки се с възможностите за лятна ваканция на хората от чужбина и специално планирали отпуските си така, че да са в Благоевград за сбирката. От две паралелки съученици на срещата се отзовали 21. Семейно пътуване с деца и внуци, живеещи в чужбина, извинило отсъствието на класния на едната паралелка Ласко Савеклиев, който до последно планирал да отиде на сбирката. Математичката Лиляна Бачева, класна на другия клас, пропуснала срещата с признанието, че напредналата възраст й създава известни проблеми. В знак на любов към бившите си вече ученици тя изпратила по дъщеря си Димитрина, от същия випуск, кутия бонбони с мило пожелание да са все така задружни и след още 30 години отново да се съберат.

Специално за срещата на випуска от основното училище от Италия се прибрал Александър Борисов. Макар да живее от години в чужбина, той не е пропуснал нито една от сбирките, а всяка зима се прибира, за да организира известната с много награди кукерска група в махала Горна на Брежани, чийто ръководител е. Съучениците му, бившите футболисти Тодор Лулейски и Лъчезар Давков, също съобразиха плановете си, за да се видят с приятелите от училище.

Наздравиците, съпроводени от мили спомени от детството и разкази за постиженията през годините, продължили до малките часове на нощта и завършили с обещание да се съберат отново , без да чакат да се извърти цяла година.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *