Съученици от 4 „б” курс от випуск ‘81 на Механотехникума се събраха за втори път след бала преди 40 г., не им стигна вечерта, та повториха и на сутринта

Съученици  от 4 „б“ курс на випуск ‘81 на благоевградския Механотехникум се събраха за втори път след бала си преди 40 г. и едва се познаха. Последно успели да се видят на среща преди 20 г. и организаторите Маргарита Котева, шеф на „Водно строителство – Благоевград“ АД  и Евгени Матрачки се оказали пред сериозно затруднение да издирят и поканят всички. Не могли да долетят съучениците, които живеят в чужбина – 7-8 души, с медицинска бележка извинил отсъстъвието си режисьорът и актьор Валентин Гошев, а административният съдия Шекерлийски обещал, но ангагжимент в последния момент станал причина да наруши дадената дума. Останалите 20-ина загърбиха всичко, част от тях дори си ангажираха нощувки в Благоевград, за да не пропуснат събитието, което се оказа паметно и по тийнейджърски вълнуващо.

Приятната изненада бе, че последната им класна Цветанова, която като млада учителка поела ръководството на 4 „б“ в последния им курс от обучението, с удоволствие приела поканата им да се срещнат след 20 г. Макар че не успяла да сподели радостта да са отново заедно, другата им класна и преподавател по литература Чорбаджийска, към която всички и до днес изпитват дълбоко уважение и респект,  в телефонно обръщение и близо 10-минутно слово ги развълнува и трогна почти до сълзи.

До 2 ч. след полунощ съучениците редуваха спомени и наздравици, а връзката помежду им сякаш не бе прекъсвала от далечната 1977 г., когато Механотехникумът събрал всички в един курс. Пет часа сън се оказаха предостатъчни и в 7 сутринта 4 „б“ насрочи втора среща на същото място, този път на кафе, и с обещания да не чакат още 2 десетилетия за трета сбирка на курса.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *