Refan-728×90-July-2019

Сьомга в мексикански стил

Необходими продукти

3 котлета сьомга (за три порции)
3-4 домата
2 чушки
3 млечни царевици с обелките
3-4 скилидки чесън
1 глава лук
1-2 моркова
3 стръка целина
3 кръгчета сварена царевица
1 к.л. чили сол
1 к.ч. олио

Начин на приготвяне

Сварете царевицата заедно с обвивката. Обелете сварената царевица, без да разкъсвате до края. Изчистете царевичната коса и отцедете обвивките.

В тиган загрейте олиото. Добавете изчистените и нарязани зеленчуци – лук, чесън, моркови, чушки и домати. Задушете ги докато омекнат. Добавете чилито и овкусете със сол.

В тава, застлана с домакинска хартия за печене наредете царевичните обелки. Всяка обелка да наподобява на ветрило. Разпределете плънката, сложете парче сьомга, парченце царевица и клонче целина. Завийте пълнежа с царевичните обелки и сложете тавата във загрята фурна. Пече се 20 минути на 200 градуса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *