Сьомга с варени зeленчуци

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

сьомга – 140 гр. 
картофи – 2 бр.сол – 3 щипки 
черен пипер – 2 щипки 
бяло вино – 4 с.л 
зехтин – 3 с.л 
масло – 1 с.л 
чесън на прах – 1 щипка 
броколи – 50 гр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Слагаме в тиган 2 с.л зехтин да се сгорещи. Измиваме рибата и нарязваме на две равни по големина парчета. Посоляваме ги със сол и черен пипер, за да овкусят. Слагаме рибата в тигана да се запечата от едната страна. Добавяме виното. После внимателно обръщаме от другата страна. Нужно е да приема приятен загар. Обелваме два картофа и ги измиваме. Накъсваме броколите на малки розички. В тенджерка слагаме вода и прибавяме двата картофа и броколите. Сваряваме ги до готовност. Проверяваме дали са готови поотделно. Като се варят ги вадим и режем картофите на едри парчета. Поръсваме картофите с 1 с.л зехтин, 1 щипка сол и 1 щипка чесън на прах за вкус и аромат. Броколите ги овкусяваме с масло и 1 щипка сол. Подреждаме в чиния и хапваме топло.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *