Сьомга с талиатели и сос ”Алфредо”

Продукти

150 г сьомга
зехтин
черен пипер
меланж 

За соса “Алфредо”: 
масло
пармезан
100 мл готварска сметана
1 домат
копър
сок от половин лимон 
100 г паста талиатели

Начин на приготвяне

Овкусете сьомгата с черен пипер и зехтин. Приберете я в хладилник за около час. След това запечете сьомгата на грил тиган до готовност. Докато сьомгата се запича, сложете пастата във вряща, подсолена вода и варете според инструкциите. Междувременно, в дълбок тиган на среден огън разтопете маслото и настържете пармезан. Добавете накълцаните домат и копър. Подправете с лимоновия сок. В това време пастата трябва да е готова – прибавяте я към соса. Добавете сметаната и оставете пастата да се готви за около минута. Сервиварйте в чиния заедно със сьомгата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *