HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

С балета “Спящата красавица” стартира днес “Опера фест” в Банско, закриват го с емблематичния мюзикъл “Котките”

Балетът по музика на Чайковски “Спящата красавица” ще открие очаквания с интерес “Опера фест 2017” в Банско. Спектакълът е на Държавна опера – Русе с участието на солисти и кордебалет, както и Весела Василева, Павел Кирчев, Галина Христова. Приказката на Шарл Перо, представена чрез езика на танца, увлича с великолепната си музика, виртуозност на танца, както и с многообразието от приказни персонажи, поради което се и възприема с лекота от публиката.
Петъчната вечер в полите на Пирин ще бъде отредена на операта “Джани Скики” от Джакомо Пучини. Солистите на Русенската опера Добромир Момеков, Мария Цветкова, Андреана Николова, Дилян Близнаков, Александър Баранов, Момчил Миланов, Стоян Стоянджов, Теодор Петков, Евгени Ганев и Петя Цонева под диригентството на Найден Тодоров ще ни пренесат в комичния сюжет, основан на случка от “Божествена комедия” на Данте Алигери.
През последната фестивална вечер любителите на класическото изкуство ще могат да гледат легендарния мюзикъл “Котките”, представен от Варненската опера. След премиерата му през 1981 г. в “Уест Енд” “Котките” се превръщат в най-поставяния бродуейски мюзикъл на всички времена. Това е шоуто, което изстрелва кариерата на сър А.Л. Уебър в небесата.
Спектаклите започват от 20:30 ч., входът е свободен.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *