С бал 479.5 на бъдещия осмокласник Н. Сланчев СУ „Братя Каназиреви” е рекордьор сред училищата в Разлог

Разложката гимназия СУ „Братя Каназиреви“ е с най-висок бал на кандидатстващите от училищата в Разлог. Това показват данните на РУО – Благоевград за минималния и максимален бал по паралелки за първо класиране.

Най-високият бал в училището е 479,5 и е на Никола Сланчев, който е кандидатствал в профил „Природни науки” с интензивно изучаване на английски език. За чуждоезиковия профил най-високият бал е на Ясен Стоянов – 460, а за профил „Софтуерни и хардуерни науки” на Маги Бояджиева – 416,50.

До обяд във вчерашния ден над 80% от бъдещите осмокласници вече се бяха записали.

В другата гимназия в Разлог – Професионална гимназия по транспорт, най-високият бал е 450 и е за паралелката „Спедиция, транспорт и складова логистика“. За другите две паралелки балът на кандидатстващите е по-нисък. За специалността „Митническа и данъчна администрация” най-високият е 345,5, а за „Автотранспортна техника” – 222.

С над 300 бал са и учениците, кандидатствали в РПГ „Никола Стойчев“. Там най-високият е 375 и е на ученик, кандидатствал за специалността „Икономическа информатика“. 366 е пък най-високият бал за специалността „Организация на хотелиерството” и 304,5 за „Производство на кулинарни изделия и напитка”.

И в трите училища паралелките не са запълнени на 100% и имат по няколко свободни места, а от училищата споделиха, че до края на третото класиране има вероятност те да се запълнят.

Четвъртата гимназия в Разлог – ПГ по МСС, е с по-нисък максимален бал на кандидатстващите, но за сметка на това пък броят на желаещите да се обучават в гимназията надхвърля утвърдения план-прием, а директорът Татяна Динчева сподели, че дори има ученици, желаещи да се обучават в училището, които не са класирани след първо класиране. Там най-високият бал е 252 за паралелката „Металорежещи машини”, а най-нисък за „Фермер” – 214,5.

Поне по подадени заявления за кандидатстване всички гимназии са успели да съберат достатъчен брой ученици, за да сформират утвърдените им според план-приема паралелки. С по колко ученици в паралелка ще стартират новата учебна година училищата в Разлог ще стане ясно след края на третото класиране.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *