С близо 1 млн. лв. разширяват патронажната грижа в Кюстендил в помощ на уязвими групи и поставени под карантина заради Ковид-19

С 926 134,27 лева община Кюстендил ще доразвие патронажната грижа в областния град.

„Идеята е да се помогне на възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда от специалистите, както и подкрепа за адаптиране на социалните услуги, делегирани от държавата дейности в отговор на безпрецедентните предизвикателства, свързани с разпространението на Covid-19.

Предвижда се да бъдат предоставени почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещи се лица с увреждания и възрастни хора във всички населени места на територията на община Кюстендил, предоставяне на психологическа подкрепа и консултиране, доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по настоящата операция), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по настоящата операция), транспорт на персонала, предоставящ патронажна грижа, от/до домовете на лицата.

Община Кюстендил е заложила средства за строително-монтажни работи в размер на 49 000 лв. за приспособяване на помещения и отделен вход за разделяне на потока хора на СУ „Асистентска подкрепа”. Услугата се помещава в кабинети до Центъра за интегрирани услуги и е необходимо предприемане на мерки за превенция на потребителите и служителите на новата услуга”, коментира зам. кметът на Кюстендил Радмила Рангелова.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *