С броене от 1 до 12 на площада в Разлог зрелостниците от РПГ „Н. Стойчев” отбелязаха деня, в който трябваше да са на абитуриентски бал

С броене от 1 до 12 абитуриентите от РПГ „Никола Стойчев“  огласиха центъра на Разлог. Зрелостниците се събраха на централния площад и така отбелязаха деня, в който трябваше да бъде абитуриентският им бал, да минат по червения килим и празнично украсените арки. Те бяха ангажирали за кратко и местен оркестър със зурни и тъпани, а цветни димки, които запалиха, придадоха допълнителна празничност на момента. Зрелостниците, както и връстниците им от СУ „Братя Каназиреви“, си бяха поръчали за повода специални тениски и напомниха, че завършването и празникът им е по-различен, но не по-малко вълнуващ. Показаха, че дори и без бал могат заедно да се насладят на кратките им позволени мигове.

Общо 44 са зрелостниците в РПГ „Никола Стойчев“ в Разлог, а 16 от тях са с отличен успех през петте години на обучение. Седем са отличниците в 12 „а“ клас, специалност „Организация на хотелиерството и кетъринг“ с класен ръководител Катя Беличенова-Попова. С най-висок успех в бележника си завършва Мария Галчева от Добринище, която е с пълно шест от петте години на обучение, а само с една петица завършва Симона Бояджиева от Баня. Останалите зрелостници с отличен успех в класа са Александрина Гундева, Василена Кьосева, Габриела Кирова, Илиана Белчева и Паолина Гърменова.

Деветима са зрелостниците с отличен успех и в 12 „б“ клас, специалност „Икономическа информатика“, с класен ръководител Людмила Калоянова. Там пълно шест през петте години на обучение е постигнала Гергана Чепкънова. Сред отличниците е и Елена Самарджиева, която ще продължи образованието си в Испания. Списъкът на отличниците допълват още Владимир Благоев, Гергана Георгиева, Денислава Нонкова, Ивет Попова, Мариана Крайнова, Петър Политов и Спасимира Корунова.

Всички се надяват да затвърдят постигнатите високи резултати и на държавните зрелостни изпити, оценките от които през тази година ще са решаващи за прием в университетите за повечето специалности.

От Випуск 2020 има и трима зрелостници, които вече са приети в Университета по хранителни технологии в град Пловдив след постигнати високи резултати и спечелени призови места на състезания по професии. Това са Алесандра Николовска, Емил Костадинов и Лилия Макриева.

Абитуриентите от РПГ „Никола Стойчев“, Випуск 2020, ще получат и своето официално изпращане в деня на връчване на дипломите им за средно образование. Засега тържеството е насрочено за 24 юни. Зрелостниците са обнадеждени, че ще изживеят тази година и тръпката от абитуриентските балове.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *