С вълнуващо тържество, с криле и дъга Първо ОУ – Гоце Делчев изпрати своите 87 седмокласници, наградиха 39 отличници

С послание „Използвайте крилете си! Летете! На добър час!”. Учителите и ръководството на иновативното Първо ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев се разделиха със своите 87 ученици, завършващи успешно основното си образование. В контекста на мотото за вълнуващото тържество по изпращането на випуск 2020 г. специално бяха изработени ангелски крила и дъга, а на излизане седмокласниците си направиха снимки на фона на прекрасната рисунка.    

Директорът на училището Людмила Дерменджиева сподели, че коронавирусът е дал уроци на всички. Направил е  учениците по-отговорни, по-самостоятелни и по-целеустремени, а учителите – по-мъдри и по-вдъхновяващи.
Малките абитуриенти са постигнали по-високи резултати на националните външни оценявания по БЕЛ и математика, сравнени със средните резултати от миналата година за училището, областта и страната.

С плакети и грамоти бяха отличени общо 39 ученици,  завършващи с отличен успех и множество призови места в олимпиади и състезания, а всички наред със свидетелствата си получиха и подарък – оригинална чаша по повод 160-годишнината на Първо ОУ.  
Специални поздравления заслужи  Димитър Марчев от 7”б” клас, получил по 94 точки /при максимални 100/ и на двата изпита от НВО. Сред отличниците е и досегашният знаменосец на Първо ОУ, Ангел Живков-младши – син на директора на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в града Ангел Живков. Седмокласникът стана и първият ученик, записан в училището, ръководено от баща му.

Със сълзи в очите завършващите 7 клас благодариха на своите учители за отдадеността, професионализма, дадения им успешен старт в живота и подариха на любимото си училище специална пейка под формата на книга. С пожелания да бъдат силни, уверени, добри хора и да вярват, че и най-дръзките мечти се сбъдват Л. Дерменджиева лисна менче с вода пред кандидат-гимназистите. Под аплодисментите на учителите, много свои близки и роднини, наблюдаващи емоционалния празник зад училищната ограда, випуск 2020 г. минаха по „червения килим” и ефектна арка, а в небето полетяха разноцветни балони.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *