С допълнителни 72 000 лв. „Пиринстройинженеринг“ кърпи най-опасните дупки в Благоевград, кметът Р. Томов обяви нова поръчка за 1,6 млн. лв.

Допълнителни споразумения към договори от миналата година за спешни ремонти и запълване на дупките по основните пътни артерии на Благоевград е подписал кметът инж. Румен Томов с управителите на благоевградската фирма „Пиринстройинженеринг“ EАД Ст. Стоев и К. Костов. Едното е за ремонт на асфалтовите настилки в града за 25 000 лв., а второто – за пътищата на земна основа в малките населени места на стойност 45 000 лв. Дружеството бе ангажирано за същите ремонтни дейности миналата година.

Както вестник „Струма“ писа, благоевградчани са гневни от зейналите огромни дупки по всички улици, в които трошат автомобилите си. С новия транш от 72 хил. лв. „Пиринстройинженеринг“ спешно ще реши само проблема с най-опасните кратери.

Цялостният ремонт на компрометираните участъци се очаква да стане през лятото. За него вчера общината обяви нова процедура, която включва ремонт на асфалтовите настилки в града и по селата, както и пътищата на земна основа в малките населени места. Срокът за изпълнение е 3-годишен, а прогнозната й стойност е 1 650 000 лв. с ДДС, от които 900 000 лв. за града, останалите – за селата.

Отварянето на офертите на потенциалните участници е насрочено за края на април. 

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *