С дъжд от цветя, фойерверки и с много емоции в гоцеделчевското 1-о ОУ изпратиха своите 77 седмокласници по килим, постлан с рози

С дъжд от цветя, фойерверки и сълзи в очите седмокласниците на Първо ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ си взеха довиждане със своите учители. Краят на необичайната и изпълнена с предизвикателства учебна година бе ознаменуван с прекрасно тържество, на което директорът на училището Людмила Дерменджиева награди цяла плеяда отличници и изявени ученици, завоювали призови места в национални състезания по математика, информационни технологии…

„Мили деца, след още една необичайно различна и нелека за всички ни учебна година настъпи дългоочакваната ваканция. Поздравявам вас и вашите учители и родители за старанието и усърдието, с които учихте, творихте и правихте добрини. Гордеем се с малките първокласници, които смело изкачиха първите стъпала на знанието и получават своя първи училищен документ. Горди сме и с успехите на учениците от втори до шести клас, които уверено и жадно пият от изворчето на познанието!“, сподели Л. Дерменджиева и първи „под светлините на прожекторите“ застанаха най-малките ученици. 

Своите удостоверения за успешно завършен начален етап на основното образование получиха и четвъртокласниците, които постигнаха отличен резултат на националното външно оценяване по български език и литература, и много добър по математика. 40 от тях бяха удостоени с грамота „Отличник”.

Повод за удовлетворение и гордост имат и шестокласниците, като класът /6 „а“/ на учителката по английски език Надка Динева постигна изключителен годишен успех – „Отличен” /5,61/, за което заслужиха и специална награда – ефектна и много вкусна торта.


Моменти от последния учебен ден и празника на който директорът на Първо ОУ Л. Дерменджиева награди отличниците

„Вашият труд и постоянството ви бяха възнаградени. Постигнахте по-високи резултати на НВО по БЕЛ и математика, сравнени със средните резултати от миналата година за училището, областта и страната. Щастливи сме с успехите на всеки от вас!“, обърна се към 77-те седмокласници директорът на Първо ОУ и ги посъветва да бъдат смели, борбени, уверени и добри хора.

Впечатляващ е фактът, че повече от половината ученици, или 43-ма от седмокласниците, завършват основното си образование с отличен успех, а 23-ма са с пълно шест. За своите високи постижения и за популяризиране на община Гоце Делчев те получиха и грамота от името на кмета Владимир Москов. Първенец на випуска е Радост Герова от 7 „в“.

На финала кандидат-гимназистите минаха по „червения килим“, постлан с рози. Дефилето бе съпътствано с фойерверки от разноцветни конфети и аплодисменти, а, развълнувани, вече бившите ученици на Първо ОУ прегърнаха любимите си учители и им благодариха за труда, търпението, професионализма, получените знания и успешния старт в живота.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *