С експресивна изложба на нестандартния Венци Терзийски благоевградската галерия стартира 2021 г.

С експресивни творби на нестандартния художник Венци Терзийски благоевградската галерия стартира 2021 г. „Много се надявам Венци да е кадемлия  и през цялата година да ни е светло, ярко и искрено като работите, превзели цялото пространство на залите”, отбеляза  при откриването директорът на галерията Иван Милушев.

Заявката за самостоятелна изложба благоевградският творец направил още миналата година. „Венци е един от най- продуктивните благоевградски художници и това е абсолютен факт, а повечето изложени работи са правени през 2020 и 2021г., във време на пандемия”, отбеляза Милушев и с чувство за хумор допълни: „Ако ми позволите, ще перифразирам в добрия смисъл познатата фраза „Хак да ни е пир по време на пандемия”. Галеристът посочи още, че авторът на изложените творби по категоричен начин доказва, че спасяването на всеки художник в затворената ситуация  на епидемия е дело на самия него.

На откриването на изложбата дойдоха част от най-страстните ценители на твореца, колеги и част от екипа на отдел „Култура” в общината начело с ресорния зам. кмет Василиса Павлова.

Както обикновено, Венци Терзийски предпочете да покани присъстващите на чаша вино и общуване с изкуството му, вместо да произнася речи с лаконичното: „Ако от картините ми не е ясно какво съм искал да кажа, защо съм ги правил?!”.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *