С жалба до спортното министерство заради коронавируса спряха дрифт състезание в Сапарева баня, полиция отцепи района около летището

Полиция отцепи района на летището край Сапарева баня заради сигнал за организиране на нерегламентирано дрифт състезание, което било обявено преди седмица в социалните мрежи. От общината в курортния град обаче заявиха, че разрешение за такова състезание не е давано.

Пред “Струма” зам. кметът по социалните дейности в община Сапарева баня Славчо Коларски заяви: “Ние не знаем кой е организаторът на това състезание. Разбрахме от социалните мрежи, че се готви такова, и затова изпратихме полиция на летището. Не може по време на епидемия да се събират много хора на едно място, а и не може да се провеждат състезания, без да бъде уведомена общината. Знаете ли, че след такива състезания работниците към общината изкарват по един камион с отпадъци от района на летището. Кой ще ни плати за тази дейност?”, заяви Сл. Коларски.

Вчера на летището бяха допуснати само курсисти от София за уроци по дрифт. Инструкторка от училището, която се представи като Силвия от София, заяви пред “Струма”: “Плащаме по 20 ст. на кв.м наем, за да провеждам уроци по дрифт на летището край Сапарева баня. Няма да има състезание, тъй като е изпратена жалба до София, до спортното министерство, че ще се провежда състезание, преди да е свалена карантината. От общината не са разрешили да се проведе състезанието. Има обявено подобно състезание и за следващата събота и неделя, но и то няма да се състои”, заяви Силвия.  

Както “Струма” писа, софийската фирма “Жирокоптер България” поиска да вземе под наем летището край Сапарева баня. Над 89 000 кв.м от него са собственост на община Сапарева баня. Процедура все още не е проведена заради пандемията.

Общината в Сапарева баня калкулираше приходи от летището, като го предоставяше под наем за снимки на екшън сцени от филми. На този имот се снимаха сцени от индиийски сериал. На летището са заснети и сцени от филма “Бързи и яростни” и много други. В общинската хазна влизаха от 5000 до 8000 лв. при заснемане на сцените.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *