С игри и занимания по интереси ученици разнообразяват ежедневието на малчуганите, настанени в детското отделение на кюстендилската болница

Кюстендилски ученици използват лятната ваканция, за да помагат на деца да оздравеят. Група тийнейджъри си избрали ден от седмицата, в който посещават детското отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Никола Василиев“. Те забавляват настанените в детското отделение малчугани и се надяват това да допринесе за оздравяването им, като им вдъхнат сили и настроение.

Инициативата провокира Веселина Въжарова, която дори си мисли да превърне заниманията с деца в бъдеща професия. Момичето е в 7 клас в едно от местните училища. „Вместо да се чудим какво да правим лятото, се заехме с нещо полезно и добро. Не е необходимо да висим по кафенетата и по плажовете. Тези два месеца са ни изпълнени със съдържание“, заяви Веселина Въжарова.
„Измисляме игри за всяко дете. Не може да има една и съща игра, някои са на 16, други са на 3 и имат различни интереси – „Не се сърди човече”, рисуват, оцветяват, измисляме някакви игри с коли. Веднъж едно дете дойде и си играхме на полицаи и лоши, като то беше полицаят“, разказа Валентина Велинова.

Лекарите в болницата са доволни от резултата. Те дори отчитат, че срещата с деца помага за лечението на малките пациенти. „Децата се чувстват по-спокойни, по-уверени и наистина се чувстват по-добре след срещата с техните връстници. Благодарение на децата нашите болни се чувстват по-добре и по-спокойни, когато са на лечение в отделението“, коментира д-р Мая Кирилова.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *