С изложба посмъртно творци почетоха художника Аргир Манасиев, само сестрата Снежана и снахата Юлияна от семейството дойдоха на откриването

Със самостоятелна изложба художниците на Благоевград и ценители почетоха паметта на колегата си Аргир Манасиев, който си отиде внезапно преди около месец малко преди да навърши 80 г.  „Тази експозиция бяхме замислили още през февруари с Аргир, но в крайна сметка семейството и близките му решиха тя да се състои. Той бе изключително скромен човек, не парадираше със себе си, макар да беше автор с изключителен замах и класа“, каза пред аудиторията директорът на галерията Иван Милушев и допълни: „Ревностно и точно работеше „своята нива“ в изкуството и когато донесоха работите за тази изложба, бях изключително изненадан от страхотните постижения, които има в някои работи, които не е донасял за участие в експозиции. Те показват Аргир в голяма пълнота и завършеност като автор и дори ми си струва, че той е бил недооценяван, затова тази изложба го изтласква някак напред“.

От семейството на Аргир Манасиев на откриването присъстваха само сестра му Снежана и снахата Юлияна, съпруга на малкия му син Сашо. Съпругата му е в Швейцария, където работи, а големият му син Кирил, който със семейството си живее в Щатите, но преди дни се прибраха за лятна ваканция в България, също се оказа, че има други планове и ангажименти.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *