С изцяло дамско парти неуморните бачевки отбелязаха рождения ден на приятелката си Бойка и отвориха къщите си за летния рейд на деца и внуци

С горещо, изцяло дамско парти, прелестната част на разложкото с. Бачево – членовете на сдружение „Ние, жените”, отбелязаха рождения ден на приятелката си Бойка Керанова /крайната вляво на сн. 1/. Бойчето, както я наричат всички, събра бойната група в местно заведение на сладкиши, кафета и безалкохолни, а собственикът на барчето трябваше да извади всичките налични кани, за да може рожденичката да си събере букетите. Помощ в подредбата на цветната градина й оказа вездесъщата бивша учителка Райна Самарджиева /сн. 2/, която е председател на бачевската женска организация и инициатор за всичките й социални изяви.

Рожденият ден на Керанова неофициално се чества от неуморните бачевки и като начало на обичания от всички летен сезон, когато къщите им се пълнят с деца и внуци, прииждащи от всички краища на страната и света. Въпреки изсипващите се на главите им извънредни къщни ангажименти, и през лятото дамите обаче остават верни на навика си поне веднъж седмично да си организират било екскурзия, било дворно парти, на което мъже се допускат само при черезвичайни обстоятелства – например когато трябва да се наточи още вино от избата.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *