HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

С импровизирана великолепна изложба, събрана за дни, Венци Терзийски впечатли ценителите

Необикновена, почти импровизирана изложба на атрактивния благоевградски художник Венци Терзийски откри миналата вечер в Градската общинска галерия директорът й Иван Милушев. Немногобройната публика от ценители и познавачи искрено се радваха, че могат лично да поздравят автора, който преди е имало случаи да отсъства на откриването на негови изложби.
“Импровизациите понякога са много успешни и тази изложба го доказва”, каза Ив. Милушев. Той обясни, че авторската експозиция на Венци Терзийски била планувана за март, но първият за 2018 г. творец, ангажирал арт пространството за януари, се отказал и в последния момент станала смяната.
“Венци, както винаги, реагира на поканата ми екстремно и успя да събере тези великолепни творби, които “зазвъняха” в залите още като ги наредихме. Част от работите му вече са собственост на колекционери, други той приключи буквално вчера”, призна Ив. Милушев и допълни: “Венци е много интересен художник, който с цялата си странност миналата година получи номинация за награда на национална изложба от жури, което е много висока летва за всеки творец. А това е сериозно признание за благоевградския художник. Много хора намират работите му за твърде необичайни, упрекват го, че ги прави на кашони, те пък се разминават и някак не стояли добре. Но той точно с това е оригинален! На опаковъчната хартия и кашоните, които обикновено изхвърляме, той дава изключителна ценност и дори и с това е уникален”, призна Иван Милушев.
17 картини, комбинация на колаж и живописна техника, част от които с номинации от национални, регионални и общински изложби, са наредени в авторската експозиция, която може да се види до края на януари.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *