С какво време започва октомври

Октомври започва със значителна облачност в Северна България, на места с превалявания от дъжддокато над Южна ще бъде предимно слънчево, но на места ще има по-значителни временни увеличения на облачността.

Ще духа до умерен, в Дунавската равнина все още временно силен западен вятър, който към края на деня ще отслабне значително и ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са между 9° и 14°, а максималните – между 19° и 24°, в Северна България малко по-ниски – между 16° и 19°.

Над планините ще има променлива облачност, а на места по най-високите части ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността по северното крайбрежие. Ще духа умерен до силен западен вятър, който привечер ще отслабне. Максимални температури на въздуха 22°-23°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *